onsdag 20. juli 2011

Sitronmarinert kyllingfilet

Dagens middag

Oppskriften fant jeg her:
http://www.matprat.no/sunn/sunne-oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/sitronmarinert-kyllingfilet/

Det ser iallefall godt ut!
Men det var visst ikke det beste jeg har lagd...

Jeg begynte i går med å marinere kyllingfileene i sitron, hvitløk, ingefær, salt, pepper og olje som jeg la i en plastpose i kjøleskapet.

I dag tok jeg kyllingfileene ua av posen, tørket dem og la dem i panna slik:


så skulle jeg steke dem på høy varme på hver side i to minutter før jeg skulle skru ned varmen og legge på lokk og la dem stå i 6-8 minutter til.

Imens lagde jeg grønnsakene. De skulle egentlig hvtvinsdampes, men siden jeg ikke hadde hvitvin, brukte jeg bare vann, noe som sikkert var grunnen til at samboeren syns at redikkene smakte yoghurt..



Rett før jeg var ferdig, oppdaget jeg at jeg hadde skrudd ned temperaturen på feil plate, slik at kyllingen ble stekt for mye og grønnsaktene ble kokt sakte... Ikke bra...

Resultatet ble iallefall alt for sur og tørr kylling og smakløse og litt vassne grønnsaker - terningkast 2 av samboeren (som han prøvde å gjøre om til 3 etter han så ansiktet mitt etter dommen hans.)

Hva har jeg lært av det?
Gå for de enkleste oppskriftene (denne hadde to kokkehatter)
Følg oppskriftene nøye (ikke kutt ut ingredienser)
passe på hvilken plate jeg skrur ned.
ikke la noe stå for lenge!

Jeg har nok en lang veg å gå, så kom gjene med tips til gode og enkle matoppskrifter eller råd om hvordan jeg kan gjøre ting bedre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar